Bloggen, vloggen... haal me maar uit mijn comfortzone

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 17:03
Daisy De Loof - gezondheidscoach Moovershealth

Voor diegenen die mij nog niet kennen ;-)

 • Ik ben Daisy
 • Een vrolijke (nog net) 40-er
 • Trotse mama van Emilia, getrouwd met Kristof
 • Gek op mijn viervoetige sloebers Boris & Stella
 • Gezondheidscoach
 • Sportinstructeur en gedreven motivator bij MOOVERS
 • Levensgenieter
 • En nog zoveel meer!!

 

Volg me om me beter te leren kennen!

Bloggen, vloggen, ... haal me maar uit mijn comfortzone!


Mijn allereerste blog... Spannend !!!!!

Ik kwam op het idee om een blog te starten... waarom? Omdat ik deze week een intense opleiding gevolgd heb, waar ik héél even uit mijn comfortzone gehaald werd.
Uit mijn comfortzone??? Ja..., ik moest een video opnemen waarin ik mezelf kort moest voorstellen. 

Stelt niks voor denk je bij jezelf... maar jawel hoor!
Raar deed het... nochtans was het een opname gemaakt op een plaats waar ik helemaal alleen stond én de persoon achter de lens het meest vertrouwd met mij is.
En toch deed het raar... je weet dat het filmpje misschien viraal kan gaan, je bent er niet op voorbereid: je haar ligt niet goed, je make-up is waarschijnlijk niet meer ok, de kledij die je aanhebt was niet voorzien, stress en angst om het niet goed te doen, ... Je kent het vast wel ;-)!

Maar toch was het geen slecht idee!
De woorden kwamen eigenlijk vanzelf, geheel natuurlijk, spontaan en in 1 take stond het erop!
Niet slecht voor een beginner ;-).

Het leert me vooral dat het voor een persoonlijke groei essentieel is om regelmatig eens uit je comfortzone te stappen. Zo ontdek je hoe jouw lichaam en geest reageren in uitdagende situaties, als je angsten of stress ervaart.
Je leert omgaan met angst- en stressbeheersing, je krijgt een betere kijk op jouw zelfkennis en met enkele waardevolle tips kan je hier wel verder mee aan de slag!

Een portie 'gezonde stress' is voor jouw lichaam trouwens goed! Je gaat sneller ademen, wat meer zuurstof oplevert, je hart gaat sneller kloppen, zodat de zuurstof sneller naar de rest van je lijf wordt vervoerd.
Adrenaline boost bovendien je zintuigen: je hoort scherper en verwerkt waarnemingen sneller.
Goed voor lichaam en geest dus!!


Verandering is goed, het levert je nieuwe inzichten op, nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen!

Blijf je steevast vasthangen in jouw comfortzone, dan mis je een hoop leuke dingen: kennis over jezelf, nieuwe collega's, fantastisch lekker eten, gesprekken met personen waar je normaal nooit mee in gesprek zou geraken en die jou positief verrassen, ik kan er zo nog een aantal opnoemen!

De kans deed zich mij voor, en ik nam ze aan!
Zo lijkt het me superfijn mijn best te doen om jullie regelmatig wat nuttige, sportieve, leuke en gezonde info door te geven van dingen waar ik zelf blij van wordt, zaken waarvan ik denk dat ze kunnen bijdragen aan een sportieve en mentale gezonde levensstijl. Dit via nieuwe, inspirerende blogs en misschien ook wel af en toe eens een vlog (als ik er wat meer op voorbereid ben ;-) !).


Wil jij ook graag even uit jouw comfortzone treden, dan geef ik je graag deze tips mee:

 • Begin met iets klein, stap per stap (zeg bv. tegen iedereen die je tegenkomt een goeiedag, kijk de mensen hierbij aan, best confronterend in het begin).
 • Test een nieuwe hobby uit, iets waar je jezelf totaal niet mee bezig ziet, test een nieuwe sport uit.
 • Neem zelf ook eens een filmpje op (dit kan je alleen of je vraagt iemand om je te helpen).
 • Neem 's ochtends eens een koude douche (jaja, ook dit is uit jouw comfortzone treden en heeft bovendien superveel voordelen, ik kom hier later nog op terug).
 • Probeer iets uit waar je angst voor hebt, durf in je eentje eens iets leuks te doen (cinemabezoekje, sauna, ...).
 • Spreek eens terug af met iemand die je jarenlang niet zag.

 

Dus ja... ik ben voor! Haal me maar uit mijn comfortzone!!
Even uit je comfortzone treden zorgt voor gezonde stress, adrenaline! Blijf in jezelf geloven en ga voor die kans!
Ik gun het jou!


Geniet van het weekend!
Daisy 


Leuke reacties zijn steeds welkom, delen is altijd lief!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jeannine Patteeuw
2 jaar geleden

GM Daisy, het is heel leuk om je blog te lezen.
Ik ben al begonnen met een koud stortbad, brrrr
Mss volgen er nog andere tips.😘