Banaanpannenkoeken

Ingrediënten

Voor dit receptje heb je nodig (12 stuks):
• 2 (rijpe) bananen
• 3 eieren
• Klein klontje boter
• 1 eetlepel agavesiroop of honing (optioneel)
• 1 theelepel kaneel
• Topping: wat extra fruit (blauwe bessen, kiwi of fruit die je zelf lekker vindt)

 

Bereiding

  1. Plet de bananen met een vork heel fijn (probeer een glad mengsel te krijgen)
  2. Klop de eieren en voeg er de kaneel aan toe.
  3. Voeg de eieren toe aan de bananenprak, dit maakt het alvast smeuïg.
  4. Verhit een beetje boter in de pan en schep er wat van het beslag in.
  5. Maak kleine pannenkoekjes, dit oogt leuke en mooi!
  6. Draai de pannenkoekjes na een paar minuten om zodat ze ook langs de andere zijde bruin kunnen bakken.
  7. Garneer ze met wat vers fruit naar smaak (aardbeien, kiwi, blauwe bessen, frambozen, ...) Kies voor seizoensfruit!
  8. Optioneel: doe er wat honing of agavesiroop over


Tip

Wil je ze iets vaster maken, dan kan je er wat havermout aan toevoegen.
Let wel op, indien je glutenvrij eet, dan zijn ze met deze toevoeging niet meer glutenvrij.
Je kan er al enkele op voorhand maken en invriezen. De avond voordien even ontdooien en opnieuw opwarmen in de oven of de microgolfoven.


Smakelijk!
Daisy