Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst
De vis breng je op smaak door het te marineren met chilisaus.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
bron: voedingscentrum.nl
Ingrediënten
- 2 mootjes zalm
- 1 eetlepel chilisaus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram snijbonen
- 1 (rode) ui
- ½ rode peper
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
- Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
- Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
- Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
- Leg de moten zalm erop.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Gebruik de rest in de tofu met ananassalsa.
Informatie over dit recept
Snijboon heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarde per persoon / recept
Energie: 605 kcal
Vet: 25 gram
Waarvan verzadigd vet: 5 gram
Koolhydraten: 65 gram
Waarvan suikers: 5 gram
Vezels: 10 gram
Eiwit: 30 gram
Zout: 0,3 gram