Italiaanse kip met groente en rijst

Heb je nog groenterestjes over? Je tovert ze zo om in een mediterraan recept.

2 personen

15-30 minuten

hoofdgerecht

 

bron: voedingscentrum.nl

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram italiaanse roerbakgroente
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum


Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in repen.
  3. Schep het citroensap en wat peper door de kip.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Bak de kip in 1 eetlepel olijfolie bruin.
  6. Roerbak de roerbakgroente in 6-8 minuten mee gaar.
  7. Roerbak de laatste minuten de champignons mee.
  8. Pel de knoflook.
  9. Was de basilicum.
  10. Pureer de basilicum met 1 eetlepel water, de overgebleven lepel olijfolie en het teentje knoflook fijn.
  11. Maak het gerecht op smaak met de basilicumpasta en wat peper.



Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Voedingswaarde per persoon / recept

Energie: 540 kcal
Vet: 15 gram
  Waarvan verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 65 gram
  Waarvan suikers: 6 gram
Vezels: 7 gram
Eiwit: 35 gram
Zout: 
0,2 gram