Italiaanse kip met groente en rijst
Heb je nog groenterestjes over? Je tovert ze zo om in een mediterraan recept.
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
bron: voedingscentrum.nl
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kipfilet
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram italiaanse roerbakgroente
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje basilicum
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in repen.
- Schep het citroensap en wat peper door de kip.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak de kip in 1 eetlepel olijfolie bruin.
- Roerbak de roerbakgroente in 6-8 minuten mee gaar.
- Roerbak de laatste minuten de champignons mee.
- Pel de knoflook.
- Was de basilicum.
- Pureer de basilicum met 1 eetlepel water, de overgebleven lepel olijfolie en het teentje knoflook fijn.
- Maak het gerecht op smaak met de basilicumpasta en wat peper.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Informatie over dit recept
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarde per persoon / recept
Energie: 540 kcal
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 65 gram
Waarvan suikers: 6 gram
Vezels: 7 gram
Eiwit: 35 gram
Zout: 0,2 gram