Ontbijt appeltaartje

Ingrediënten

Voor dit receptje heb je nodig (6 stuks):
• 2 appelen (naar smaak – zuur of zoet)
• 2 rijpe bananen
• 3 eetlepels rozijnen of walnoten
• 1 eetlepel agavesiroop
• 60 gram havermout
• 1 theelepel kaneel

 

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Vet enkele kleine ovenschaaltjes goed in (een 5 à 6-tal stuks). Of gebruik muffinvormpjes.
  3. Plet de banaan goed fijn en meng deze met de havermout in een kom.
  4. Voeg de agavesiroop toe.
  5. Verdeel het mengsel over de schaaltjes/vormpjes, zorg dat je een uitholling maakt om nadien nog de appeltjes te kunnen toevoegen.
  6. Zet deze potjes in de voorverwarmde oven op het rooster en bak ongeveer 10 minuten.
  7. Was de appelen en snij ze in kleine blokjes (behoud de schil want deze zit boordevol vitaminen).
  8. Voeg de rozijnen toe aan de appelen en voeg ook de theelepel kaneel toe.
  9. Haal de bodem van de taartjes na ongeveer 10 minuten uit de oven en verdeel het appelmengsel over de bodempjes.
  10. Zet deze terug in de oven voor 10 minuten.
  11. Haal ze uit de oven na de baktijd, server ze lauw met een kopje koffie.


Smakelijk!
Daisy