Pannenkoekjes van banaan - Moovershealth gezondheidscoach

Pannenkoekjes van banaan

 

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje.

 

Bananen behoren niet voor niets tot de populairste fruitsoorten ter wereld. Ze zijn niet alleen betaalbaar en populair om hun zoete, romige smaak, ze zijn daarnaast ook goed voor onze gezondheid. "A banana a day keeps the doctor away?" Je zou het haast geloven als je alle deugden van de vrucht opsomt.

Bananen verbeteren jouw spijsvertering (door het hoge vezelgehalte), ze zouden je bloeddruk verlagen, ze stillen het hongergevoel, ze verbeteren jouw atletische prestaties en bevatten veel kalium en vitamine B6.

 

Benodigdheden:

Voor dit receptje heb je nodig (voor 12 stuks):

  • 2 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • Klein klontje boter
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing (optioneel)
  • 1 theelepel kaneel
  • Topping: wat extra fruit (blauwe bessen, kiwi of fruit die je zelf lekker vindt)

 

Bereiding:

  1. Plet de bananen heel fijn
  2. Klop de eieren en voeg er de kaneel aan toe.
  3. Voeg de eieren toe aan de bananenprak.
  4. Verhit een beetje boter in de pan en schep er wat beslag in.
  5. Maak kleine pannenkoekjes, dit ziet er leuker uit.
  6. Draai de pannenkoekjes na een paar minuten om zodat ze ook langs de andere zijde bruin kunnen bakken.
  7. Garneer ze met wat vers fruit naar smaak
  8. Optioneel: doe er wat honing of agavesiroop over

 

Tip:

Wil je ze iets vaster en vullender maken, dan kan je er wat havermout aan toevoegen.
Let wel op, indien je glutenvrij eet, dan zijn ze met deze toevoeging niet meer glutenvrij. 

Je kan er al enkele op voorhand maken en invriezen.

De avond voordien even ontdooien en opnieuw opwarmen in de oven of de microgolfoven.

 

Smakelijk!

Daisy