Breng je hormonen in balans

Gepubliceerd op 7 februari 2023 om 12:26

Zijn jouw hormonen in balans?


Je kent het wel... diëten... er zijn er massa's veel, teveel om ze allemaal op te noemen. Diëten die elkaar tegenspreken, die jou alles beloven wat je wil bereiken, maar éénmaal je bezig bent je toch tot de constatatie moet komen dat het helemaal niet lukt.

 

Heb jij enig idee waardoor dit zou kunnen komen?

Ik wel! Jouw hormonen zijn uit balans!

 

Tijd om dit aan te pakken, vind je ook niet?!

Onze hormonen...

Cortisol, oestrogeen, serotonine, oxytocine, ... er zijn er heel wat!
Ik ga hier geen lesje biologie neerschrijven, maar ik wil wel het belang van onze hormonen benadrukken, ze regelen namelijk wat ons brein met ons lichaam doet. Als je hormonen in balans zijn, dan merk je dat je jou gelukkig voelt, je bent blij, je hebt veel energie, je bent onverslaanbaar. Dit komt doordat je hormonen jouw gemoedstoestand, libido, menstruatiecyclus, bloedsuikerspiegel en energielevels beïnvloeden en gezond/op peil houden.
Het is belangrijk om te beseffen dat onze hormonen erg gevoelig zijn en ook onmiddellijk reageren op je gedrag.

Jouw hormonen leven namelijk een eigen leventje, en ze kunnen soms wel makkelijk uit balans geraken...
zo snel zelfs dat je het nauwelijks merkt of doorhebt, tot het dan uiteindelijk te laat is!

Enkele tekenen die jouw lichaam aangeven wanneer je hormonen uit balans zijn, zijn o.a. een onregelmatige menstruatie, eet- (vreet)buien, gewichtstoename of -afname, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn (soms migraine), haaruitval, angst en depressie, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, vermoeidheid en slecht slapen, laag libido, gewricht- of spierpijn, opgejaagd gevoel, veel zweten, ...

Let wel... je kan er niet steeds zelf iets aan doen wanneer je hormonen uit balans zijn. Dit kan ook voorkomen door bepaalde medicijnen, een traag werkende schildklier, (vroegtijdige) menopauze, zwangerschap, ...

 

Gezond leven en bewegen!

Maar als er één ding is dat je wel goed moét weten, dan is het dat met gezond leven én beweging, je al héél veel kan teweegbrengen om jouw hormonen terug in balans te brengen, het is zelfs makkelijker dan je denkt!

Je hoeft jezelf echt niet te gaan uithongeren, urenlang hard te lopen, alleen maar sapjes te drinken of bepaalde voedingsstoffen schrappen om je jezelf beter te voelen. Wil je weten wat het geheim is achter dagelijks energiek wakker worden?
Een blijvende constante houden in wat je eet en hoe je beweegt!


Na één dag gezond eten verandert er in jouw hormonen en energie nog niet veel, maar het is wel de start! Je bent enthousiast om jouw nieuwe gewoontes vol te houden (je herkent het wel!), maar na een 2 à 3-tal weken begint dit gevoel weg te ebben en verval je makkelijk terug in oude gewoontes.

HIER! is het punt dat je moet ingrijpen!
Vanaf dan speelt jouw wilskracht dé grootste rol! Jouw leven even omgooien naar een gezond patroon gaat dus echt niet in één dag... maar je hebt het wel zelf in handen!

 

Het traject!

Om dit alleen te bereiken is dit natuurlijk moeilijk, maar ik kan je hierbij helpen! Ik geef je tips, receptjes, trucjes om het evenwicht terug te krijgen!
Ik ben jouw extra motivatie, jouw steun, jouw klankbord als het even moeilijk wordt!

Via een traject van 8 weken zorgen we er samen voor dat jouw wilskracht blijvend wordt, dat we dat omschakelpunt bereiken en dat je vanaf dan gezond en energiek door het leven kan gaan!

 

Tijdens het traject leer je waar jouw klachten vandaan komen en hoe we deze kunnen oplossen, steeds voorzien we een persoonlijk traject omdat ieder persoon anders is!

 

Herken je één of meerdere van de symptomen hierboven beschreven en heb jij het gevoel dat jouw hormonen uit balans zijn, wil je hieraan werken?
Dan ga ik jou leren hoe je met gezonde voeding én beweging jouw hormonen terug in balans kan krijgen!
Neem hier vrijblijvend contact met mij op!

Een fijne dag!
Daisy

Geef gerust je feedback omtrent mijn blogje met een aantal sterren of laat een leuke reactie achter😉.

Rating: 4.75 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.