Tijd voor jezelf!

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 11:47

ME - TIME !

Iedereen heeft het nodig!

 

Ik had het niet door... ondertussen alweer 6 weken sinds mijn laatste blogje.

Het was druk... héél druk! Nochtans gaat de afsluit van ons "winter (Spinning)seizoen" steeds gepaard met wat extra vrije tijd (Me-Time).

Maar ditmaal is het gewoon aan mij voorbij gegaan.

 

Nochtans is het héél belangrijk om even tijd te maken voor jezelf, te doen wat jij leuk vindt en even (bijna) geen rekening te moeten houden met de alledaagse dingen die vanzelfsprekend zijn!

Tijd dus om daar even verandering in te brengen en me te wagen aan een nieuwe blog!

 

Herken je dit?

"We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan". Herman Van Veen zong het al in 1979, en de laatste jaren is die situatie er zeker niet op verbeterd, integendeel zelfs! Maar wist je dat tijd maken voor jezelf héél belangrijk is! Het zorgt namelijk voor rust in je hoofd, het helpt je lichaam ontspannen en het voorkomt dat stress bij je binnen sluipt.

Me-time is belangrijk maar is tevens lastig om in te plannen. Er is altijd wel iets die je weerhoudt om tijd te maken voor jezelf! Je werk, jouw gezin, je sociale leven. Er kruipt overal veel tijd in en je wil alles perfect en goed doen! Echter lukt dit niet altijd. We moeten ook leren omgaan met het feit dat het 'perfecte leven' er niet is, dat er altijd wel iets is waarmee we rekening moeten houden.

Vandaar dat het absoluut geen overbodige luxe is om even tijd te nemen voor jezelf! Het heeft bovendien een positieve invloed op jouw gezondheid!

Eenvoudig gezegd komt het er bij me-time op neer dat jij voor jezelf gaat zorgen. Dit betekent dat je tijd inplant voor dingen die jij leuk vindt en dat je even alleen iets doet voor jezelf en dus niet voor een ander.

Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om jezelf even weer te kunnen opladen. Door jezelf deze tijd te geven en dingen te doen die je energie geven kun je meer rust vinden, meer energie krijgen, je gelukkiger voelen en sowieso meer balans en evenwicht in je leven krijgen.

Het gevolg hiervan is ook dat je na een me-time momentje je ook meer aandacht zal kunnen besteden aan de mensen om je heen, zoals je vrienden, familie, gezin. Me-time zorgt immers voor zowel een mentale als fysieke verbetering van jouw gezondheid!

Ik help je graag even op weg met wat tips om ME-Time in te plannen en te benutten!

 

Tips om jouw me-time optimaal te benutten!

Maak gebruik van onderstaande tips, las eventueel een vast moment per week voor jezelf in en geniet!

1.Wandel! 
Wandelen brengt je tot rust, wandel in de vrije natuur en observeer, snuif de gezonde lucht op!

2. Leer 'nee' zeggen!
Laatst hoorde ik iemand zeggen 'Met een ja doe je iemand anders plezier, met een neen doe je jezelf een plezier'. Dit is vaak ook het geval! Luister vooral naar jouw eigen gevoel.

3. Adem bewust! 
Door op je ademhaling te letten en ten allen tijde langzaam in- en uit te blijven ademen - zeker in stressvolle situaties - zal je merken dat je vanzelf kalmer wordt. Diep ademhalen zou immers meer zuurstof naar de hersenen brengen. Korte meditatie- of mindfulnessoefeningen kunnen zeker ook geen kwaad.

4. Even alles uitzetten!
Zet jouw smartphone voor een tijdje uit en geniet van het ongestoord zijn. Ze bellen heus wel terug of de berichtjes zie je later vast ook wel!

5. Jij beslist!
Doe iets waarvan jij gelukkig wordt en doe niet iets om iemand anders een plezier te doen!

6. Rust!
Leg je even ongegeneerd een uurtje op de bank!

 

Me-Time is voor iedereen verschillend. De ene kan genieten van een deugddoende massage, wandelen in de natuur, terwijl iemand anders kan genieten van (hevig) sporten, bewegen, ...

Voor mij betekent Me-Time even alles loslaten... 
Ik kan genieten van even stilte om me heen, het even alleen zijn, een korte meditatie op mijn spijkermatje, een loopje doen, een warm bad, ...
Er zijn zoveel simpele, leuke dingen die jou tot rust kunnen brengen! Je moet er gewoon tijd voor maken!

 

Dus vanaf nu op jouw TO-DO lijstje:
Ga op zoek naar jouw ME-Time geluk, geniet ervan en doe vooral wat JIJ leuk vindt!


Een fijne dag!
Daisy

 

Geef gerust je feedback omtrent mijn blogje met een aantal sterren of laat hieronder een leuke reactie achter😉.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.